Veel gestelde vragen en praktische informatie

Een cursus is inhoudelijk veel diepgaander op het gebied van kennisoverdracht. De handout is uitgebreider en omvat een volledige reader. Daarom zit er aan het ontwikkelen en uitwerken van een cursus veel meer werk, ook als die buiten gegeven wordt. Een praktijkdag laat u vooral kennismaken met de praktijk. De kennisoverdracht is veel meer mondeling en via praktijkopdrachten en sterk gebaseerd op uw vragen ter plaatsen. Een praktijkdag is ook wat korter (zie begin- en eindtijden) en wordt minder diepgaand voorbereid. De handout is ook veel beknopter.

Twee cursussen worden online georganiseerd en dat is ‘live-online’. Via Zoom kunnen deelnemers op een specifieke dag de cursus live volgen, vragen stellen, in groepjes werken en dergelijke. De cursussen zijn gelijk aan de fysieke cursussen wat betreft aanpak en inhoud. Ook krijgen cursisten het cursusmateriaal fysiek opgestuurd.

De nieuwe online workshops komen permanent online beschikbaar, die kunt u vanaf zo’n 2 weken na de kickoff volgen wanneer het u uitkomt. Na aanmelden ontvangt u inlog-gegevens en aanvullende informatie. De Q&A bonussen zijn live-online via Zoom.

U kunt zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief, die ongeveer iedere maand verschijnt.

Daarnaast kunt u aangeven als u interesse heeft voor een specifieke cursus als daar geen datum voor bekend is (die staan aangegeven als in-company te boeken). Als er meer interesse is, wordt een datum vastgelegd en wordt u daarover geïnformeerd.

Bij iedere cursus kunt u zich door middel van een formulier op deze website aanmelden. Voor iedere deelnemer is een aparte aanmelding nodig, maar u hoeft geen profiel of registratie te regelen. Als u zich voor meerdere cursussen tegelijk wilt aanmelden, kunt u dat in het formulier van uw eerste cursus invullen. Na aanmelding wordt een plaats gereserveerd voor u en ontvangt een specifiek op de cursus of praktijkdag toegesneden formulier voor verdere gegevens. Op basis daarvan wordt uw aanmelding definitief gemaakt. Voor cursussen kunt u daarin ook uw leerdoelen en wensen met betrekking tot de cursus aangeven. Die worden zoveel mogelijk meegenomen in de cursusvoorbereiding.

Uw aanmelding is definitief als er voldoende ruimte beschikbaar is. Mocht dit niet zo zijn, krijgt u binnen enkele werkdagen bericht. Daarnaast ontvangt u een specifiek op de cursus toegesneden vragenformulier, waarin u nadere algemene gegevens kunt doorgeven. Voor cursussen kunt u ook uw leerdoelen en specifieke wensen aangeven. Die worden zoveel mogelijk meegenomen in de cursusvoorbereiding. Nadat u deze heeft opgestuurd, ontvangt u een bevestiging van uw aanmelding. Meestal een maand van te voren, maar uiterlijk twee weken voor aanvang van de cursus ontvangt u bericht of deze definitief doorgaat. Daarbij ontvangt u ook de exacte tijden, locatie,  routebeschrijving en alle andere benodigde informatie. Bij te weinig deelnemers kan een cursus helaas niet doorgaan. U wordt dan geïnformeerd over de nieuwe datum of andere locaties.

Voor een in-company cursus kunt u een aanvraag doen via de site, of bellen voor meer informatie. Meestal is in-company interessant vanaf ongeveer 8 deelnemers. De cursusinhoud wordt dan aangepast aan uw organisatie en de vraagstelling. In onderling overleg worden cursusdata en tijden vastgelegd. De cursus wordt gegeven op een door u aangegeven locatie of Naturio kan een locatie regelen. Op basis van uw vraag en wensen ontvangt u een specifieke offerte, met alle gewenste informatie en afspraken.

Een cursusdag start meestal om 9:00 of 9:30 en duurt tot maximaal 17:00. Sommige cursussen eindigen wat eerder, om 16:30. Praktijkdagen zijn wat korter en starten om 10:00 en eindigen om 16:00 of 16:30. Eventueel afwijkende tijden worden bij de cursus zelf genoemd.

Bij cursussen en praktijkdagen is altijd koffie, thee, drankjes en lunch inbegrepen. Alleen als de cursus slechts een halve dag duurt, is er geen lunch bij. In-company wordt vooraf afgesproken wie de catering verzorgt, maar meestal is dat de opdrachtgever zelf. Als bij een veldcursus lunch of consumpties niet zijn inbegrepen, wordt dit specifiek vermeld. Ook het noodzakelijke cursusmateriaal is inbegrepen, tenzij anders vermeld. Bij enkele cursussen wordt de optie geboden bepaalde boeken of materialen aan te schaffen, maar deze zijn dan altijd extra.

De prijs hangt samen met de cursuslengte, benodigde voorbereidingstijd, het tarief van de docent(en), de locatiekosten en kosten van het cursusmateriaal. Deze verschillen per onderwerp. Daarnaast worden incidenteel cursussen gegeven binnen een projectsubsidie, waardoor de prijs laag gehouden kan worden.

Per 1 januari 2021 zijn de prijzen (voor het eerst) verhoogd. In de praktijk blijken namelijk bijna alle cursisten korting te hebben, doordat vaak combinaties geboekt worden. Om toch de groepen klein te kunnen houden en de cursussen makkelijker door te kunnen laten gaan, zijn daarom de prijzen wat verhoogd. Cursisten die reeds een cursus voor 2021 hebben geboekt, betalen de afgesproken prijs. Nieuwe aanmeldingen betalen de nieuwe prijs.

Ja! Na deelname van een cursus ontvangt iedereen een certificaat op naam.

Om optimaal te profiteren van de cursusinhoud kan het zijn dat voor aanvang van de cursus voorbereiding wordt gevraagd. Of er worden aanvullende opdrachten gegeven, tussen verschillende cursusdagen binnen een serie. Indien dit noodzakelijk is voor de cursus, wordt dit vermeld. Anders vormt dit (extra) werk een mogelijkheid tot verdieping en aanvullende oefening. De tijdsbesteding hiervoor is maximaal de totale omvang van de cursusdagen.

Om te voorkomen dat een cursus vanwege te weinig deelnemers geannuleerd wordt, is een ruime maand van tevoren aanmelden gewenst.

Wanneer een cursus definitief doorgaat, maar nog niet vol is, kunt u zich nog tot een dag van tevoren aanmelden. Neem dan bij voorkeur telefonisch contact op. Het kan dan bijvoorbeeld zijn dat cursusmateriaal alleen digitaal beschikbaar is en niet analoog. Om praktische redenen wordt u echter verzocht om uiterlijk 2-3 weken van tevoren aan te melden.

Jazeker! Als u vanuit dezelfde organisatie meerdere deelnemers tegelijk aanmeldt voor dezelfde cursus is 15% korting van toepassing op de 2e en verdere deelnemers.  Deze korting wordt vanzelf meegenomen in de facturering. Ook als u zichzelf tegelijk voor meerdere cursussen aanmeldt is die 15% korting van toepassing op de tweede en volgende cursusdagen. Dit kunt u op het formulier aangeven.

Als combinatiekorting van toepassing is kan niet ook vroegboekkorting van toepassing zijn op dezelfde cursus.

Tot 2 maanden voor de start van een cursus kunt u zich aanmelden met 15% korting. Deze korting geldt niet samen met combinatiekorting. Door vroeg aan te melden kan de voorbereiding van de cursussen optimaal georganiseerd worden. Daarvan profiteert u mee. Deze korting wordt vanzelf meegenomen in de facturering, afhankelijk van de datum van aanmelding. U hoeft dit niet specifiek aan te geven.

U ontvang een factuur als de cursus definitief doorgaat. Dat is meestal 2-4 weken van tevoren. Betaling graag binnen 14 dagen na de factuurdatum, maar deelname is ook mogelijk als de factuur nog niet is betaald.

Geef zo snel mogelijk per e-mail door als u toch niet aanwezig kunt zijn. U kunt zich natuurlijk laten vervangen, dat is kosteloos. Bij annulering tot een maand voor aanvang betaalt u €50,- annuleringskosten of €25 als u zich direct inschrijft voor een nieuwe cursus. Tot 2 weken voor aanvang betaalt u 50% van het bedrag. Korter van tevoren is het helaas noodzakelijk de volledige kosten te berekenen, omdat de locatie kosten en voorbereidingskosten dan ook al gemaakt zijn. Bij direct opnieuw boeken voor een vervangende cursus is wel de 15% combinatie-korting van toepassing.

– vanwege de Coronacrisis is het mogelijk om last-minute kosteloos te verzetten in het kader van ziekte of quarantaine, zoals de maatregelen gelden –

U kunt hier de algemene voorwaarden downloaden. Heeft u hier vragen over, neem vooral contact op met Naturio.

Er wordt zorgvuldig omgegaan met uw persoonsgegevens, conform de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Uw gegevens worden niet met derden gedeeld. Alleen een eventuele mede-organisator van een cursus zal, voor zover relevant, over uw gegevens kunnen beschikken. Deze organisaties en docenten staan bij de cursussen genoemd.

Blijf op de hoogte!

Ontvang ongeveer maandelijks tips en cursusnieuws!

Naturio

Laat weten wat u graag wilt in uw cursus!

Uw ideeën worden meegenomen in het ontwikkelen van nieuwe cursussen

Enquete