Uw cursusprogramma
Ecologische kennis speelt in steeds meer vakgebieden een belangrijke rol. Wilt u op dat vlak voorlopen? Zoekt u kennis, inspiratie en praktische handvatten? Naturio heeft voor vakmensen die een cursus ecologie willen volgen veel in huis! Reguliere cursussen zijn 1 of 2 dagen en Masterclasses 3-5 dagen, meestel met een bonusdag. Het cursusprogramma wordt steeds verder uitgebouwd en naast het reguliere aanbod is het ook mogelijk de cursussen in-company te organiseren. Bekijk hieronder direct het unieke aanbod!
Filter op categorie
Cursussen alleen in-company mogelijk:
Ecologisch groenbeheer
Hoe ontwikkel je structuurrijk, bloemrijk en aantrekkelijk groen voor planten, dieren en mensen? Deze cursus is gericht op groen in de bebouwde omgeving. U krijgt inzicht in de kansen en knelpunten van een op natuurwaarden gericht groenbeheer.
Natuurgericht maaibeheer
Maaibeheer is belangrijk, maar krijgt ook steeds meer kritiek. Graslanden, parken en bermen goed beheren? Op het juiste moment maaien? Deze cursus maaibeheer is gericht op zowel maaibeheer in natuurgebieden, als in de bebouwde omgeving, zoals ecologisch bermbeheer en gefaseerd maaibeheer. Kennis over maaimethode, frequentie en periode wordt verder uitgediept.
Meer natuur in ontwerp; cursus ecologische kansen
Een kwaliteitsslag geven aan plannen en ontwerpen binnen de thema’s klimaatadaptatie, leefbaarheid en duurzaamheid is een zeer actuele uitdaging. Kiezen voor een natuurrijke aanpak met een hoge biodiversiteit biedt daarbij een grote meerwaarde.
Meer natuur in ontwerp; cursus ecologische relaties
Krijg zicht op de ecologische samenhang in ruimtelijk ontwerp. Maak hiervan gebruik in ruimtelijke ordeningsprojecten, groenontwerp of beleidskeuzen. Het versterken van landschapsecologische samenhang, ook binnen de stadsnatuur, zorgt voor een grote meerwaarde in biodiversiteit.
Meer natuur in ontwerp; cursus natuurinclusief groen
Deze derde cursusdag uit het drieluik ‘Meer natuur in ontwerp’ gaat in op het in de praktijk realiseren van natuurrijk groen, waar voor mens, plant en dier veel te beleven is. Voor mensen veel kleur, voor flora een goede standplaats en voor dieren veel variatie. Hoe realiseer je dat in de dagelijkse praktijk van projecten en ontwerpen? Hoe vertaal je ecologische kansen en relaties verder naar uitvoering?
Vleermuizen en ruimtelijke ontwikkeling
Vleermuizen zijn streng beschermd. Het verstoren of vernietigen van een verblijfplaats is een overtreding van de Wet natuurbescherming. Hoe kan een dergelijke wetsovertreding worden voorkomen? Deze cursus biedt inzicht in de ecologie van vleermuizen en de ecologische en juridische stappen die moeten worden genomen om overtreding van de Wet natuurbescherming te voorkomen.
Beschermde soorten in gebouwen
Bij plannen uitwerken rondom gebouwen komt veel kijken, waaronder ook de Wet natuurbescherming. Welke regels zijn er, welke soorten zijn te verwachten en wat is daarvan de consequentie? Deze cursusdag geeft een beeld van de soortenbescherming die relevant is voor gebouwen.
Cultuurhistorie en natuurbeheer
Er is steeds meer maatschappelijke aandacht voor landschap en erfgoed in natuurgebieden. Maar hoe doe je recht aan het historische verhaal van jouw gebied en werk je toch aan natuurdoelen? Leer meer over cultuurhistorie in de beheerpraktijk.