nofilter

Ecologisch groenbeheer

Hoe ontwikkel je structuurrijk, bloemrijk en aantrekkelijk groen voor planten, dieren en mensen? Deze cursus is gericht op groen in de bebouwde omgeving. U krijgt inzicht in de kansen en knelpunten van een op natuurwaarden gericht groenbeheer.

Natuurgericht maaibeheer

Maaibeheer is belangrijk, maar krijgt ook steeds meer kritiek. Graslanden, parken en bermen goed beheren? Op het juiste moment maaien? Deze cursus maaibeheer is gericht op zowel maaibeheer in natuurgebieden, als in de bebouwde omgeving, zoals ecologisch bermbeheer en gefaseerd maaibeheer. Kennis over maaimethode, frequentie en periode wordt verder uitgediept.

Meer natuur in ontwerp; cursus natuurinclusief groen

Deze derde cursusdag uit het drieluik ‘Meer natuur in ontwerp’ gaat in op het in de praktijk realiseren van natuurrijk groen, waar voor mens, plant en dier veel te beleven is. Voor mensen veel kleur, voor flora een goede standplaats en voor dieren veel variatie. Hoe realiseer je dat in de dagelijkse praktijk van projecten en ontwerpen? Hoe vertaal je ecologische kansen en relaties verder naar uitvoering?

Beschermde soorten in gebouwen

Bij plannen uitwerken rondom gebouwen komt veel kijken, waaronder ook de Wet natuurbescherming. Welke regels zijn er, welke soorten zijn te verwachten en wat is daarvan de consequentie? Deze cursusdag geeft een beeld van de soortenbescherming die relevant is voor gebouwen.

Tijdelijke Natuur werkt: meer natuur, minder risico

Tijdelijke Natuur kent louter winnaars. De terreineigenaar voorkomt risico’s op vertraging en extra kosten door het verschijnen van streng beschermde planten en dieren. De natuur profiteert één of enkele jaren van spontane natuurontwikkeling. Omwonenden en gebruikers krijgen een leuk natuurgebied. Leer in deze cursus over het proces en de inhoud.

Ga naar de bovenkant